شبکه تلویزیون دولتی انگلیس، بی بی سی فارسی، در جدیدترین گاف رسانهای خود، با اجرای برنامهای نمایشی که تلاش داشت با مشارکت مخاطبانش به اجرا درآورد، به تحلیل دقیق اطلاعات بیش از 250 هزار سند منتشر شده در ویکی لیکس آنهم تنها چند ساعت پس از انتشار این اسناد پرداخت. به گزارش رجانیوز، رسانه دولتی انگلیس، در برنامهای که تنها چند ساعت پس از انتشار 250 هزار سند در ویکی لیکس ترتیب داده بود، با دفاع جانانه از این اقدام ، تلاش کرد تا ابراز خوشحالی، این اقدام پایگاه سوئدی را "افشاگری" و یک رسوایی بزرگ برای امریکا و یک اتفاق خیلی مهم در عرصه بین الملل معرفی کند!
اما جالبترین اتفاق در این برنامه، که شاید سردبیران بی بی سی به آن توجهی نکرده بودند، پاسخهای دقیق مجری برنامه به سوالات و ان قلتهای مخاطان در ریزترین موارد هریک از این 250 هزار سند در موضوعات مختلف بین المللی و منطقهای بود! مشخص نیست این مجری در مدت کوتاه چند ساعت فاصله بین انتشار این اسناد و اجرای برنامه خود چگونه توانسته است با این دقت تمامی اسناد را مطالعه و اطلاعات آنرا به خاطر بسپارد! این در حالی است که کارشناسان امور امنیتی معتقدند بررسی این حجم از اسناد نیازمند صرف ماهها وقت است که احتمالا بی بی سی فارسی این فرصت را به صورت گستردهای، پیش از انتشار اسناد در اختیار داشته است.
ویکی لیکس پایگاه خبری مشکوک و مجهول الهویتی است که به تازگی اسنادی با طبقه بندی محرمانه و خیلی محرمانه از وزارت خارجه و وزارت دفاع امریکا را بر روی وب منتشر کرده است. در دورههای پیشین انتشار این اسناد که رسانههای غربی اصرار فراوانی بر "افشاگری" نامیدن آن دارند، اسنادی در رابطه با جنگ عراق منتشر شد که شاید بازتاب آنچنانی در رسانهها نداشت، ولی در آخرین نوبت انتشار اسناد امریکایی در این پایگاه اروپایی، به دلیل انتشار 250 هزار سند از نامهنگاریهای سفرای امریکا با مرکز، پیرامون کشورهای مختلف و سران آن، که بخش مهمی از آن مرتبط با ایران است، جریان رسانهای غرب تلاش زیادی برای جنجال بر سر این اسناد کرده است.
اصلی ترین محوری که رسانههای غربی از ساعات اولیه انتشار این اسناد با آب و تاب، بر روی آن مانور دادهاند، برخی اظهارنظرهای تایید نشده سران کشورهای عربی همسایه خصوصا عربستان در دشمنی با ایران و علیه ایران است، خط تبلیغاتی که بلافاصله هیلاری کلینتون نیز خود را به آن ملحق کرد و امروز در سخنانی، با استناد به این اسناد، آنرا نشانه بدبینی کشورهای منطقه و هراس آنها از ایران دانسته است.
هر چند برخی از کارشناسان نیز انتشار این حجم از سند را تلاشی برای مشغول کردن دستگاههای امنیتی کشورهای دیگر از جمله ایران به اسنادی فاقد مطالب خاص امنیتی قلمداد کرده اند، اما تبلیغات گسترده رسانههای غربی برروی این اسناد و تلاش برای افشاگری نامیدن آنها در کنار ارائه تحلیلهای دقیق از بسیاری از اسناد آنهم به فاصله چند ساعت پس از انتشار آنها، سبب شده است تا بسیاری از افکار عمومی انتشار این حجم بی سابقه از اسناد محرمانه را یک بازی از پیش طراحی شده در عرصه بین الملل بدانند. طراحی که رئیس دستگاه جاسوسی انگلیس نیزماه گذشته به آن اشاره کرده و از لزوم روی آوردن به دیپلماسی اطلاعاتی برای مقابله با ایران سخن گفته بود.
استناد شتابزده هیلاری کلینتون به این اسناد در کنار ابراز ناراحتیهای نمایشی و مکرر وی و دولت امریکا از انتشار اسناد مذکور هم این فرضیه را تقویت میکند. فرضیهای که احمدینژاد با زیرکی و تیزهوشی در مصاحبه مطبوعاتی خود به آن اشاره کرد. وی در پا سخ به سوالی پیرامون اسناد منتشر شده در ویکی لیکس گفت:" انتشار این اسناد یک شیطنت است و ما برای آن بهایی قائل نیستیم رابطه ما با کشورهای همسایه برادرانه و دوستانه است و این شیطنتها در این رابطه تاثیر ندارد و این اسناد از نظر ما فاقد اعتبار حقوقی است."
این روزها رسانههای غربی خود را درگیر نامههایی کردهاند که شامل ادعاهای ثابت نشده سفرای امریکا در کشورهای مختلف جهان است. ادعاهایی که چون در قالب اسنادی محرمانه و خیلی محرمانه درآمدهاند، دیگر لزومی برای اثبات صحت و یا کذب آنها ندیده و چون با نام سند منتشر شدهاند آنها را قابل استناد می کند! یک دور باطل که این ضرب المثل فارسی به خوبی آنرا تبیین کرده است:" خود گویی و خود خندی؛ عجب مرد هنرمندی"!
کد خبر در رجا نیوز:71180 http://www.rajanews.com/detail.asp?id=71180