سکانس آخر/ سینمای آخرالزمانی به فیلم "قلمرو بهشت" رسید. | |
بخش فرهنگی خبرگزاری شبستان 14 اردیبهشت1389: دکتر مجید شاه حسینی در سلسله نشست های سکانس آخر گفت: فیلم "قلمرو بهشت" دیدگاهی متفاوت به جنگ های صلیبی است.به گزارش خبرگزاری شبستان نشست نقد و بررسی سینمای آخرالزمان با محوریت دین، در فرهنگسرای رسانه برگزار شد. در این جلسه مجید شاه حسینی با اشاره به تاریخ جنگ های صلیبی به نقد و بررسی فیلم "قلمرو بهشت" به کارگردانی "رابی اسکات" پرداخت. |
گزارش دیگری از جلسه:
یک منتقد سینما تاکید کرد: گرایش غرب به ساخت فیلم های آخرالزمانی
یک منتقد سینما گفت: جذابیت جریان های فرجام نگر و آخر الزمانی در جامعه اروپایی و غرب به حدی است که در ساخت فیلم های سینمایی نمود پیدا کرده است. به گزارش خبرنگار فرهنگی «شبکه خبر دانشجو»، مجید شاه حسینی در دهمین جلسه از سلسله نشست های بررسی فیلم های آخر الزمانی که عصر دیروز در فرهنگ سرای رسانه با مشارکت کانون اندیشه جوان برگزار شد، گفت: در فیلم های آخر الزمانی ساخت غرب، فلسطین ملک خداوند است که بنابراین تفکر باید به دست یهودیان سپرده شود.
وی خاطرنشان کرد: در این نوع فیلم ها مسیحیان، فلسطین و اورشلیم را ملک خداوند می دانند که باید برای زمان موعود به دست یهودیان سپرده شود. شاه حسینی با بیان اینکه در بسیاری از فیلم های آخر الزمانی دینی مقاطع مختلف جنگ های صلیبی به تصویر کشیده می شود، افزود: جنگ های صلیبی برای مسیحیان نوعی جریان آخر الزمانی است که از نظر دینی برای اروپاییان بسیار مهم است. این منتقد سینما اضافه کرد: جامعه غرب و اروپا به نگاه های فرجام نگر و آخر الزمانی توجه ویژه ای دارد که بر مبنای این تفکر بسیاری از فیلم های آخر الزمانی اروپایی به موضوع فرجام نگر جنگ های صلیبی اشاره می کند. وی تصریح کرد: جذابیت جریان های فرجام نگر و آخر الزمانی در جامعه اروپایی و غرب به حدی است که در ساخت فیلم های سینمایی نمود پیدا کرده است.
شاه حسینی با بیان اینکه منجی در فیلم های آخر الزمانی از طریق رنج و سختی در بین مردم شناخته می شود، افزود: نمونه عینی این تفکر به وضوح در فیلم ماتریکس به چشم می خورد.این منتقد سینما با اشاره به فیلم «ملکوت آسمان ها» اضافه کرد: در این فیلم شکست مسیحیان در جنگ های صلیبی به تصویر کشیده شده است. وی با بیان اینکه نقطه قوت فیلم «ملکوت آسمان ها»، نشان دادن تحجر اروپائیان است، افزود: در این فیلم آخرالزمانی اروپا عقب مانده، نا موزون و سلطه گر به بییننده معرفی شده است.شاه حسینی بیان داشت: همچنین در این فیلم سرزمین فلسطین بسیار تمیز، شاد و مانند شهر های مدرن امروزی و متفاوت از شهرهای اروپا در زمان جنگ های صلیبی معرفی شده است. این منتقد سینما با بیان اینکه بازیگر اصلی فیلم برای زیارت و بخشش گناهانش به سرزمین مقدس کوچ می کند، گفت: محور اصلی ساخت این فیلم زیارت و بخشش خداوند در سرزمین مقدس است.
وی فیلم «ملکوت آسمان ها» را یک فیلم متفاوت از سینمای غربی و اروپایی عنوان کرد و افزود: در سکانس اولیه فیلم یک کشیش گردنبد زن مرده ای را به سرقت می برد. شاه حسینی فیلم «ملکوت آسمان ها» را تکرار فیلم «گروه خشن» دانست و اضافه کرد: الگوهای سینمایی در قالب های مختلف تکرار می شوند. این منتقد سینما با اشاره به مخلوط شدن فرهنگ اسلامی و مسیحیت گفت: در این فیلم برخی از سلحشوران مسیحیی از عبارات عربی در کلام خود استفاده می کنند. وی گفت: در فیلم «ملکوت آسمان ها» ادیان مختلف در سرزمین مقدس به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی کرده و مناسک دینی خود را انجام می دهند. شاه حسینی با بیان اینکه منجی در این فیلم یک آهنگر فرانسوی گناهکار است، افزود: منجی در فیلم «ملکوت آسمان ها» با عبور از سختی به منجی تبدیل می شود. این منتقد سینما عنصر تقدیر را در فیلم های آخر الزمانی از ارکان اصلی داستان عنوان کرد و گفت: در این فیلم منجی به وسیله تقدیر داستان را به پایان می برد. http://www.sedayeshia.com/showdata.aspx?dataid=4467