ساعت دماسنج

نام:
ايميل:
سايت:
   
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
  
  
 
+ درباره هري پاتر4 
پروفسور فرانسوي: هري پاتر يک اثر ضد چپ است

يک فيلسوف فرانسوي اعلام کرد، "هري پاتر" يک چپ‌گراست و هفت کتاب "جي.کي رولينگ" انتقاد تند عليه انگليس "مارگارت تاچر"ي محسوب مي‌شوند!

در فاصله‌ي يک‌ روز به انتشار نسخه‌ي فرانسوي کتاب "هري پاتر و قديسان مرگ‌بار"، روزنامه‌ي چپ‌گراي "ليبراسيون" با دعوت از "ژان کلود ميلنر" - فيلسوف فرانسوي - به نقد پرفروش‌ترين کتاب‌ نوجوان در جهان نشست.

"ميلنر" در اين‌باره گفت: «ابتدا بايد بگويم هري پاتر کاملا سياسي است و اين کتاب‌ها، انگلستان امروزي را توصيف مي‌کنند. با خواندن کتاب‌هاي هري پاتر مي‌توان فهميد، رولينگ مانند بسياري از انگليسي‌هاي فرهيخته، معتقد است که يک انقلاب "تاچر"گونه‌ي واقعي وجود داشته که فاجعه بوده و او معتقد است، فرهنگ تنها فرصت براي بقاي علوم خفيه است.»

به گزارش ايسنا به نقل از فرانس‌پرس، اين فيلسوف فرانسوي افزود: ‌«دنياي جادويي هري، بويژه مدرسه‌ي علوم جادوگري هاگوارتز، نوعي ابزار مقاومت مقابل طبقه‌ي متوسط پيروز به نمايندگي از مشنگ‌ها (افرادي که از استعدادهاي بالقوه‌ي جادوگري برخوردار نيستند) فراهم مي‌آورد. عمو و خاله‌ي هري مانند قهرمانان دنياي مارگارت تاچر زندگي مي‌کنند؛ در کشوري کوچک و تميز که تمامي خانه‌ها شبيه هم‌اند. همچنين مي‌توان گفت، انگليس امروزي دنيايي است که در آن، مشنگ‌ها قدرت را به‌دست گرفته‌اند، ابتدا از سوي مارگارت تاچر و سپس توني بلر؛ دنيايي که به قدرت مطلقه‌ي طبقه‌ي متوسط ، آزادي کامل داده شده است.»

اين استاد زبان‌شناسي دانشگاه پاريس همچنين گفت:‌ «در قسمتي از رمان "زنداني آرکابان" که خاله‌ي هري پاتر مانند يک بالن به هوا فرستاده مي‌شود، نوعي تمسخر مارگارت تاچر است. اين اشاره‌اي به فيلم "ديکتاتور بزرگ" چارلي چاپلين است که در آن يک مرد قدرتمند از طبقه‌ي متوسط ديوانه مي‌شود.»

به عقيده‌ي پروفسور "ميلنر"، هاگوارتز يک پناهگاه براي اقليتي است که آرزو دارد تمدن را برابر خطرات جهاني‌سازي حفظ کند. علاوه بر آن، به‌کارگيري کلمات يوناني و لاتين در کتاب‌هاي هري ‌پاتر، نوعي پادزهر براي جامعه‌ي انگليس امروزي است، که پول تنها ارزش براي آن‌هاست.

او افزود: «در دنياي هاگوارتز مطمئنا نابرابري‌هايي وجود دارد؛ اما از آن‌جايي‌که همه از فرهنگ برخوردارند، "هرميون"، که يک مشنگ‌زاده است، از "مالفوي" که يک جادوگرزاده است، بهتر کار مي‌کند. هري پاتر يک ماشين جنگي برابر تاچر و بلر و روش زندگي آمريکايي است.»

ميلنر اظهار کرد: «رولينگ يک آزادي‌خواه واقعي است که علاقه‌اش به او انگيزه مي‌دهد. گويي مي‌گويد جادوگرهاي واقعي چاپلوسان توني بلر نيستند؛ بلکه مردماني‌اند که لاتين و يوناني مي‌دانند.»

اين پروفسور فرانسوي "ولدمورت" را ابرچاپلوس توصيف کرد و گفت: «او جادوگري است که نشان مي‌دهد فرهنگ به تنهايي نمي‌تواند دنيا را نجات دهد. اين قدرت وحشتناک که ولدمورت به‌دنبال آن است و ما آن را استبداد مي‌ناميم، يکي از موضوعات داستان هري پاتر است که در ادبيات انگليس از "چارلز ديکنز" تا "جورج اورول" ادامه داشته است.»

????/??/??
http://www.ketabnews.com/detail-5614-fa-261.html