فارس از نخستین روز همایش «هالیوودیسم و سینما» گزارش میدهد؛
تبلور اندیشههای ضد صهیونیستی فیلمسازان جهان زیر چتر جشنواره فیلم فجر
خبرگزاری فارس: با آغاز نخستین کنفرانس «هالیوودیسم و سینما» در بیستونهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، فیلمسازان، اندیشمندان و متفکران مستقل ضد صهیونیسم و هالیوودیسم به تبیین آرا و نظرات خود پرداختند. به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، در این گردهمایی که در سالن کنفرانس ویژه مرکز همایشهای برج میلاد با حضور کارگردانان و متفکران مستقل آمریکا و اروپا و سایر کشورهای جهان از صبح امروز یکشنبه 18 بهمن ماه به مدت دو روز در حال برگزاری است ابتدا کلیپی از گزیده فیلمهای هالیوود به نمایش در آمد و در نخستین بخش، موضوع «هالیوودیسم؛ تروریسم؛ پنتاگون و سیا» مورد بررسی قرار گرفت.
ژولین تیل روزنامه نگار فرانسوی منتقد صهیونیسم با اشاره به فیلم «گزارش اقلیت» گفت: این فیلم در سال 1999 با استفاده از حضور اعضای پنتاگون ساخته شد که بیانگر نوعی از رسوخ و نفوذ استبداد در آیندهای نه چندان دور بود. وی با بیان این که «ویست راس» مدیر برنامهریزی این سناریو بود که برای شرکت نفتی شل کار میکرد، افزود: ویست راس در دهه 80 تئوری حمایت از گورباچف را مطرح کرد که در آن از برهه از زمان بر اساس این گمان که حمایت از گورباچف راه بهتری برای رسیدن به موفقیت است به ساخت فیلمهایی در این رابطه پرداختند. «ژولین تیل» در این کنفرانس با اشاره به فیلمهای هالیوودی که در آنها معمولا قهرمانانی وجود دارند که پیروز میدان هستند، گفت: بازیگری همچون «تام کروز» فرد موفقی نشان داده میشود که علیه سیستم استکباری آمریکا طغیان کرده اما پشت پرده هالیوود مفهوم پنهان دیگری خفته است و آن این است که در ظاهر انسانها بسوی انقلاب راهنمایی میشوند در حالی که این اتفاق غیر ممکن است چرا که ما هیچ کدام تامکروز نیستیم!
بر اساس این گزارش، «ژولین تیل» در تحلیل نهایی خود از فیلمهای هالیوودی با تاکید بر ترویج تفکر میهنپرستی افراطی اظهار داشت: هالیوودیسم با جذابیتهایی که دارد یک تهدید به شمار میرود چرا که غیر مستقیم بر افکار تاثیر میگذارد و چنین نشستهایی کمک میکند تا پشت پرده سینمای هالیوود را بهتر درک کنیم.
در ادامه این کنفرانس «کاترینا پالو» دانشآموخته تاریخ هنر از دانشگاه آکسفورد و از اعضای جامعه بینالملل M.E.I درسخنانی با بیان اینکه هالیوود صنعتی است که به تولید فیلم مشغول است گفت: تمام تولیدات هالیوود هنری نیست بلکه اختصاصا هالیوود را صنعتی متعلق به کشور آمریکا میدانیم و هالیوودیسم یکی از ابزارهای اساسی آن است که برای تأثیرگذاری بر افکار بشر فعالیت میکند.
نماینده سازمان فرهنگی آرکادیا در کنفرانس هالیوودیسم و سینما افزود: سبک زندگی قهرمانان فیلمهای هالیوودیسم همان سبک زندگی آمریکایی است. به عنوان مثال در این فیلمها زمانی که سرقتی انجام میشود این سرقت برای کمک به فقرا نیست بلکه برای ساختن زندگی در خانههای بزرگ و استخردار است.
«کاترینا پالو» تحت تأثیر قرار گرفتن افکار عمومی توسط این فیلمها را به گونهای دانست که کمترین مقاومتی از سوی مخاطبان ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه عنصر دشمن در دهههای قبل فیلمهای هالیوود روس ها بودند و از اسامی روسی برای شخصیتهای منفی استفاده میشد، گفت: امروز دشمنان نقشهای مثبت هالیوود مسلمانان متصعبی به تصویر کشیده میشوند که قصد تجاوز و تخریب غرب را دارند.
این متفکر یونانی در بخش دیگری از سخنان خود ریشه لغوی تروریسم را دارای ریشه یونانی دانست و تصریح کرد: تروریسم به معنای لرزش است که در حقیقت
وی استفاده از ابزار هنر را توسط هالیوود برای در اختیار قرار گرفتن ضمیر ناخودآگاه مخاطبان عنوان کرد و افزود: از بین بردن هر گونه مقاومت در برابر پیامهای ارسالی بر اساس سازو کارهای حرفهای فیلمسازی است.